Μεσαιωνική Μάνη / Ιστορική Αργολίδα / 5ημέρες / 28η Οκτωβρίου

 

Κατηγορία:

Περιγραφή

1η Ημέρα: Σκύδρα – Γιαννιτσά – Σπάρτη 24/10

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από την πόλη μας με προορισμό την Νότια Πελοπόννησο. Δια μέσου Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών και περνώντας από Λάρισα(στάση), Λαμία(στάση), και μέσω Αθηνών φθάνουμε στο Ισθμό της Κορίνθου. Στάση για να θαυμάσουμε την διώρυγα από ψηλά. Γευτείτε το περίφημο παραδοσιακό σουβλάκι της περιοχής το οποίο καταναλώνεται καθ’ολη την διάρκεια της ημέρας. Συνεχίζουμε και μέσω  Τρίπολης  φθάνουμε  στην Σπάρτη. Τακτοποίηση στα δωμάτια του κεντρικού πολυτελούς ξενοδοχείου μας. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Η Σπάρτη είναι μια υπέροχη πόλη η οποία δεν κοιμάται ποτέ. Βρίσκετε υπό την σκιά του μεγαλειώδους όρους τον Ταΰγετο και της βυζαντινής καστροπολιτείας του Μυστρά.  Απολαύστε τον καφέ ή το ποτό σας σε κάποιο από τα υπέροχα café-bar της κεντρικής πλατείας η δειπνήστε σε κάποιο από τα υπέροχα restaurant της πόλης.  Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα:Σπήλαια Διρού – Αρεόπολη – Γύθειο – Μονεμβασιά  25/10

Πρωινό. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στις μεσαιωνικές περιοχές της Μάνης. Αναχώρηση για το Σπήλαιο Δυρού η πύλη του Άδη κατά την αρχαιότητα. Η ύπαρξη του ήταν γνωστή στους ντόπιους από το 1900 περίπου. Το 1949 οι ιδρυτές της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, άρχισαν να το εξερευνούν συστηματικά. Έως το 1960 είχαν εξερευνηθεί και χαρτογραφηθεί 1.600 μέτρα ενώ σήμερα το γνωστό μήκος του σπηλαίου ξεπερνά τα 15 χιλιόμετρα και σε μερικά σημεία φθάνει και τα 100 μέτρα σε βάθος. Τελειώνοντας θα κατευθυνθούμε προς την πρωτεύουσα της Μάνης, την γή της ελιάς, την όμορφη Αρεόπολη. Στάση για καφέ, βόλτα. Περιπλανηθείτε στα στενά όμορφα πλακόστρωτα σοκάκια. Ένας πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός, που περπατώντας μέσα στα σοκάκια ο επισκέπτης ανταμώνει με την ιστορία του τόπου.  Συνεχίζουμε για το Γύθειο. Στάση για μεσημεριανό γεύμα δίπλα στην θάλασσα. Αναχώρηση για το Γιβραλτάρ της Ανατολής, το πέτρινο καράβι την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη του Μυρτώου Πελάγους την Μονεμβασιά. Μπαίνοντας στην πόλη ο κεντρικός δρόμος με το βυζαντινό καλντερίμι οδηγεί στη Κεντρική Πλατεία με το παλαιό κανόνι και την Εκκλησία του Ελκομένου Χριστού. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε την μοναδική θέα, την ομορφιά του τοπίου και να πιούμε τον απογευματινό μας  καφέ. Επιστροφή στην Σπάρτη. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: Μυστράς – Ναυπλιο – Τολό  26/10

Πρωινό και αναχώρηση για την Βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά. Στο τελευταίο προπύργιο της χιλιόχρονης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, στα βήματα του τελευταίου αυτοκράτορα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Πέτρινα καλντερίμια γεμάτα οχυρά, εκκλησίες, μονές, παλάτια και αρχοντικά μας ταξιδεύουν στο ένδοξο παρελθόν. Η περιήγηση στα πέτρινα καλντερίμια του είναι ένα ταξίδι στην ιστορία που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Απαραίτητη η επίσκεψη στην Μητρόπολη που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Δημήτριο. Εδώ στέφθηκε αυτοκράτορας ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος , ο μοναδικός αυτοκράτορας που στέφθηκε σε περιοχή εκτός της Κων/πολης. Άφιξη στον χώρο, περιήγηση, ξενάγηση. Κατηφορίζουμε προς τον νέο οικισμό του Μυστρά όπου θα γευματίσουμε για μεσημέρι. Απολαύστε την μανιάτικη γουρονοπούλα στα κάρβουνα. Αναχωρούμε για το Ναύπλιο και το Τολό. Μέσω εθνικής οδού φθάνουμε το απόγευμα στην ιστορική πόλη. Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου μας στο τουριστικό θέρετρο της περιοχής στο παραθαλάσσιο Τολό. Χρόνος ελεύθερος. Βραδινή βόλτα στο Ναύπλιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα: Ύδρα – Σπέτσες  27/10

Πρωινό και αναχώρηση για την προαιρετική μας κρουαζιέρα για τα δύο πανέμορφα νησιά του Σαρωνικού. Πρώτος μας σταθμός η κοσμοπολίτικη Ύδρα, την «αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού», το νησί με την τεράστια ναυτική παράδοση και με την άριστα διατηρημένη αρχιτεκτονική του. Θα επισκεφθούμε τα αρχοντικά του Τομπάζη, Κουντουριώτη, Μιαούλη και την μητρόπολη, 17ος αι. με το μαρμάρινο καμπαναριό. Ελεύθερος χρόνος για να γυρίσουμε στα στενά δρομάκια της χώρας. Επόμενος σταθμός μας μία άλλη σημαντική ναυτική δύναμη κατά την διάρκεια του πολέμου της ανεξαρτησίας του 1821, οι Σπέτσες. Θα επισκεφθούμε το σπίτι – μουσείο της Μπουμπουλίνας και τον μεταβυζαντινό ναό του Αγ. Νικολάου. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε, αν θέλετε, τον γύρο του όμορφου νησιού με μια ζωγραφιστή άμαξα. Επιστρέφουμε στο Τολό.  Χρόνος ελεύθερος.  Διανυκτέρευση.

 

 5η Ημέρα:Ναύπλιο- Επίδαυρος – Γιαννιτσά – Σκύδρα  28/10

Πρωινό και αναχώρηση για το Ναύπλιο. Μια αρχοντική πόλη με βαθιά ιστορία που δεν γίνεται να μην αγαπήσεις. Ένα όμορφο σκηνικό που όσες φορές και να το δεις πάντα σε  σαγηνεύει. Θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα όπως είναι η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα (όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας), ο ναός του Αγίου Γεωργίου (με σημαντικές εικόνες και τοιχογραφίες, όπως το αντίγραφο του Μυστικού Δείπνου του Ντα Βίντσι), η Πλατεία Τριών Ναυάρχων με το Δημαρχείο, το Κυβερνείο ή Παλατάκι, καθώς και η Πλατεία Φιλελλήνων. Ελεύθεροι για το πρωινό μας καφεδάκι παραλιακά με θέα το όμορφο Μπούρτζι, βόλτα, ψώνια. Αναχώρηση για τις πόλεις μας με στάση στην Αρχαία Επίδαυρο. Επίσκεψη στο  στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με την μοναδική ακουστική που αποτελεί θαύμα ανεξήγητο, μέχρι σήμερα. Στην συνέχεια επίσκεψη στο μουσείο που διαθέτει ευρήματα από τη θόλο του Ασκληπιού και τις υπόλοιπες αρχαιότητες. Μέσω Εθνικής Οδού και μετά τις απαραίτητες στάσεις  φθάνουμε το βράδυ στις πόλεις μας, με τις καλύτερες αναμνήσεις από την εκδρομή μας.                                                                                                                           

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 Το πακέτο της εκδρομής περιλαμβάνει:

1.Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο.

2.Περιηγήσεις – ξεναγήσεις του προγράμματος.

3.Διαμονή 4 διανυκτερεύσεων σε επιλεγμένα πολυτελή ξενοδοχεία 3* και 4* (2 νύχτες στην Σπάρτη MANIATIS SPARTI HOTEL & 2 νύχτες στο Τολό – TOLO HOLIDAYS ή  TOLO HOTEL)

4.Πρωινά σε πλούσιο μπουφέ.

5.Επίσημος ξεναγός.

6.Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.

7.Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης.

8.ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνει:

1.Φόρος διαμονής/τέλος ανθεκτικότητας 10,00€ ανά άτομο για 4 διανυκτερεύσεις

2.Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

3.Προαιρετικές εκδρομές και διασκεδάσεις.

 

ΜΕ EKDROMIKO ΔΕΛΤΙΟ Ο.Γ.Α: 130€ + ΔΕΛΤΙΟ , ΜΕ YOUTH PASS(άυλη κάρτα) 130€

 

 

 

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Μεσαιωνική Μάνη / Ιστορική Αργολίδα / 5ημέρες / 28η Οκτωβρίου”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

TopBack to Top